تاریخ انتشار: ۰۶:۱۰ - ۱۴ دی ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۶ نظر

جوان: ونزوئلا را با ایران مقایسه نکنید | قدرت آمریکا را با واگذاری‌های اوکراین بسنجید نه ربودن مادورو

روزنامه جوان با تحلیل تهدید اخیر دونالد ترامپ و تحولات ونزوئلا، تأکید کرد مقایسه ایران با ونزوئلا تحلیلی خطاست و آمریکا نه توان پیروزی نهایی دارد و نه قادر است نظم جهانی را به سود خود تغییر دهد.

دستگیری مادورو

رویداد۲۴| سردبیر روزنامه جوان با عنوان «ایران مقایسه‌شدنی نیست وقت تلف نکنید!»، به بررسی پیام اخیر دونالد ترامپ درباره ایران هم‌زمان با تحولات ونزوئلا پرداخت و نوشت تهدید‌های آمریکا نه نشانه قدرت، بلکه بخشی از یک نمایش تکراری و شکست‌خورده است.

او در ابتدای یادداشت امروز خود، تهدید ترامپ علیه ایران را در چارچوب منطق سرمایه‌داری آمریکا توصیف کرده و نوشته است: «در نظام‌های سرمایه‌داری روغن را نذر امامزاده نمی‌کنند، چه ریخته‌اش را، چه نریخته‌اش را. روغن را فقط جایی می‌ریزند که دوبرابر بازگردد.»

صادقیان با اشاره به حمله آمریکا به ونزوئلا، این اقدام را دارای چند «ساحت» دانسته و معتقد است یکی از اهداف آن، ارسال پیام تهدیدآمیز به ایران بوده است؛ پیامی که به گفته او، بیش از آنکه واقعی باشد، نمایشی است.

در بخش دیگری از سرمقاله جوان آمده است: «امریکا بعد از جنگ دوم و بمباران اتمی، در هیچ جنگی پیروز نهایی و تمام‌کننده‌ی کار و بهره‌بردار کامل نبوده است.»

نویسنده سرمقاله با مرور فهرستی از مداخلات نظامی آمریکا از پاناما و افغانستان تا عراق، لیبی و یمن، این پرسش را مطرح می‌کند که: «در کدام‌یک از این جا‌ها پرچم امریکا هنوز برافراشته است؟!»

صادقیان در ادامه، با اشاره به وابستگی آمریکا به نفت ونزوئلا، نتیجه می‌گیرد که جهان دیگر مانند گذشته با نفت اداره نمی‌شود و تأکید می‌کند: «نباید دیگر بر نفت جز به‌قدر مصارف داخلی تکیه کنیم.».

اما بخش اصلی این سرمقاله به نقد مقایسه ایران با ونزوئلا اختصاص دارد. نویسنده با اشاره به جنگ اخیر آمریکا و ایران و نتایج آن، تصریح می‌کند: «اگر اهل مقایسه‌اید، نتیجه‌ای را که ایران بر گردن امریکا بار کرد- چه در این جنگ و چه در نیم‌قرن گذشته- با نتیجه‌ی کار ونزوئلا قیاس کنید، نه برعکس.»

او همچنین پیشنهاد می‌کند که قدرت آمریکا با پرونده‌هایی مانند اوکراین سنجیده شود، نه ونزوئلا، و می‌نویسد: «امریکای ترامپ را با واگذاری یک‌پنجم خاک اوکراین به روسیه بسنجید نه با سرقت یک رئیس‌جمهور از جایی که با ارتش و ثروتمندانش توافق کرده بود.»

روزنامه جوان در پایان با برشمردن مؤلفه‌های قدرت ایران از جمله انسجام داخلی، توان نظامی، عمق راهبردی و پشتوانه تمدنی، به صراحت تأکید می‌کند: «ایران مقایسه‌شدنی نیست. وقت خود را تلف نکنید.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
0
0
نباید دیگر بر نفت جز به‌قدر مصارف داخلی تکیه کنیم. !!!
يعني كل نفت بين اقازاده ها و فروشنده ها تقسيم شد؟ هبچي گير ملت نيامد؟ بازم دير اومديم تمام شد؟
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۰۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
0
0
تحلیل آبکی و همیشه اشتباه و ارائه این چنین گزارش های دروغ ب رهبری مملکت مارو به فنا برده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
0
0
دقیقا ایران قابل مقایسه با ونزولا است.تورم فساد فقر واختلاس و بی ارزشی پول ونا امیدی مردم دقیقا مثل ونزولاست.پس خودت رو به کوچه علی چپ نزن.یا باید برای رهایی از این وضعیت راهکار بدبد.یا استعفا بدید یا نهایتا برکناری توسط ملت زخم خورده واحتمالا دخالت خارجی.کدوم رو بلدی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
0
0
تموم شد؛ خیلی تاثیرگذار بود!
تقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
0
0
ای بدبخت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
0
0
هیچ کشوری یا حکومتی اگر حمایت داخلی را نداشته باشد هر چقدر هم سلاح داشته باشد بازنده است مملکتی که هشتاد درصد مردم پشتش نباشند نابود می‌شود حتی با خیانت همان بیست درصد
نظرات شما